Explosies na concert Ariana Grande in Manchester: verschillende doden en gewonden

In de Manchester Arena in de Britse stad Manchester zijn minstens twee explosies gehoord aan het einde van een concert van Ariana Grande. De politie laat in een officiele verklaring op Twitter weten dat er doden en gewonden zijn gevallen en roept de mensen op weg te blijven.

Bij een concertzaal in Manchester zijn na afloop van een concert van Ariana Grande twee explosies gehoord. In de zaal, de Manchester Arena, is paniek uitgebroken. Mogelijk zouden explosies hebben plaatsgevonden in het nabijgelegen metrostation.

 

De politie van Manchester is massaal uitgerukt en roept mensen op niet naar de Arena te komen. Intussen is ook het station bij de muziekhal, Manchester Victoria, ontruimd en gesloten.

Bloed en rook
”Ze bracht haar laatste liedje, we stonden onderin en er was een explosie achter ons, achterin de arena”, zegt een ooggetuige aan de krant Manchester Evening News. “We zagen jonge meisjes onder het bloed, iedereen schreeuwde en mensen waren aan het rennen. Er was veel rook.”


Getuige Hannah Dane, die ook het concert bijwoonde, vertelt aan The Guardian dat er “in de arena een luide explosie was en het schudde… Daarna begon iedereen te schreeuwen en probeerde naar buiten te raken. Terwijl we naar buiten gingen, kwam de politie naar ons gerend. Het hele Victoria Station was omsingeld door politie. Mensen waren overal aan het huilen en schreeuwen dat er een bom en een schutter waren…”

Haar platenmaatschappij meldt intussen dat Ariana Grande zelf veilig is. De Manchester Arena, die vlak buiten het centrum van Manchester ligt, biedt plaats aan 23.000 mensen, maar het is niet bekend hoeveel mensen bij het optreden van Ariana Grande aanwezig waren.

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”en”><p lang=”en” dir=”ltr”>Ambulances out in force heading to Manchester Arena after lining up on Thompson street fire station. <a href=”https://t.co/dhnKV8Xm7X”>pic.twitter.com/dhnKV8Xm7X</a> – <a href=”https://twitter.com/SamWardMCR”>@SamWardMCR</a></p>&mdash; Shawn McKenzie (@SMcK17) <a href=”https://twitter.com/SMcK17/status/866780692436459521″>May 22, 2017</a></blockquote>
<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Comments

comments