Komt er reclame op Netflix? Dit weten we er nu over

Je vermoedde het misschien al, maar wij zijn enorm fan van Netflix. Voor elke stemming is er wel een leuke film of serie en je beland vaak ineens in series die je anders nóóit gekeken had. What’s not to love? Nou, er komen nu berichten binnen die we toch wel een beetje verontrustend vinden. Er komt namelijk mogelijk een soort reclame op Netflix en we weten niet wat we daarvan vinden. Het voordeel is juist dat je kan kijken wanneer je wil, zonder onderbrekingen – tenzij je zelf op de pauzeknop drukt. Dit is wat we er nu over weten.

Komt er reclame op Netflix?

De website Netflix-Nederland.nl schrijft dat we echt niet bang hoeven te zijn voor reclameblokken waarin producten worden aangeprezen. Daarmee is het al minder erg dan je in eerste instantie denkt, maar (ja, daar is de ‘maar’ al) in de toekomst zie je misschien wél aan het begin van je film of serie een promo voor een Netflix Original. Dit zijn filmpjes van 30 seconden met een soort trailer voor een andere serie.

Netflix heeft bevestigd dat ze deze functie op dit moment aan het testen zijn bij een aantal gebruikers. Dus óf het gaat gebeuren is nog niet duidelijk, dat hangt van de test af. Een woordvoerder zegt erover:

“Bij Netflix doen we elk jaar honderden tests zodat we kunnen leren waardoor leden sneller een serie vinden en hun volgende great binge kunnen beginnen. We hebben al positieve effecten gezien bij de video previews die we vorig jaar uitgerold hebben. Nu experimenteren we met video gebaseerd op persoonlijke aanbevelingen voor shows en films op de service of die eraan komen. Als we niet testen, leren we niet en zullen we nooit beter worden en wie wil dat?”

Goed, we hoeven niet bang te zijn voor intense reclameblokken en in die 30 seconden vind je óf de serie van je leven, of je kan nog even een kopje koffie zetten voordat je weer aan de volgende aflevering begint. Of het er gaat komen is nog maar de vraag, dus voorlopig geen paniek.

Comments

comments