Lerares geeft leerling oorkonde ‘grootste kans om terrorist te worden’

Het is niet bepaald leuk om een oorkonde voor ‘grootste kans om terrorist te worden’ te krijgen. De 13-jarige Lizeth Villanueva uit Texas kreeg deze oorkonde wel uitgereikt van haar lerares, de dag na de aanslag in Manchester. Volgens de lerares was het bedoeld als een grapje.

OORKONDE

Tijdens de uitreiking lachte de lerares en haar klasgenoten, maar Lizeth zelf vond het verre van grappig: “Het is niet iets om grappen over te maken. Er is een paar dagen geleden nog iets vreselijks gebeurd bij het concert van Ariana Grande. Ook haar moeder kon het bijna niet geloven toen Lizeth de oorkonde thuis liet zien: “Ik las het twee keer en dacht: wat is dit?!”.  Volgens haar moeder is Lizeth juist een uitstekende leerling.

CEREMONIE

De ‘prijs’ werd uitgereikt tijdens een speciale “bespot ceremonie”. Daar werden nog meer dubieuze oorkondes uitgereikt als: ‘grootste kans om dakloos te worden’ en ‘grootste kans om bij elk klein ding te gaan huilen’.

EXCUSES

Het hoofd van de school heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. De docenten die bij de ceremonie betrokken waren, zijn bestraft.

Comments

comments