SCHOKKENDE BEELDEN: Explosie in Manchester Arena

Er zijn schokkende beelden opgedoken van het moment dat er paniek uitbreekt als de explosie is te horen in de Manchester Arena.

“Er klonk een bomachtige knal waardoor iedereen in paniek raakte en probeerde de arena te ontvluchten”, beschrijft een bezoeker van het concert van Ariana Grande de explosie vlak na het optreden, waarbij volgens de politie zeker 22 doden zijn gevallen.

“Iedereen die aan de kant van de arena was waar het geluid vandaan kwam, kwam op ons afrennen”, aldus de fan tegen de Independent. “We probeerden de uitgang op Trinity Way, maar die was afgesloten dus iedereen rende naar welke uitgang ze ook konden vinden.”

Explosie

Inmiddels is het bekend dat het om een een zelfmoordaanslag ging en de terrorist zelf ook omgekomen is bij de aanslag. De bommen zouden zo getimed zijn geweest om precies na het concert af te gaan. Zo zou er een ‘spijkerbom’ tussen hebben gezeten, die geleidt heeft tot de veel zwaar gewonde concertbezoekers. De slachtoffers van deze vreselijke aanval bestaan uit vooral jonge kinderen. ISIS heeft inmiddels de terreuraanslag opgeëist, maar dit is (nog) niet bevestigd door de Britse autoriteiten. Het is de bloedigste aanslag in het Verenigd Koninkrijk sinds die op de Londense metro in juli 2005, zo schrijft HLN. 

Comments

comments