Stel raakt voogdij over kinderen kwijt na schokkende prank-video’s op YouTube

Michael en Heather Martin zijn wel in voor een lolletje en besloten grappen met hun kinderen uit te halen, en de beelden daarvan op internet te zetten. Jeugdzorg vond het minder grappig, want nu zijn de Amerikaanse ouders de voogdij over hun kinderen kwijt.

Michael en Heather maakte allebei een YouTube-account aan, genaamd DaddyOFive en MommyOFive. Daarop plaatsten ze filmpjes over hun gezinsleven, maar ook gemene grappen die ze met de kinderen uithaalden.

Pistool

En juist die ‘pranks’ hebben hen diep in de problemen gebracht. In een van de vlogs besmeurden Michael en Heather de vloer van de kinderkamer met uitwasbare inkt, en gaven hun kinderen daarvan te schuld. “Ik heb dit niet gedaan!” schreeuwt de 9-jarige Cody in het filmpje, terwijl zijn vader en stiefmoeder tegen hem schreeuwen.

De beelden leidden tot geschokte reacties, omdat de kinderen duidelijk in paniek waren en zelfs fysiek mishandeld leken te worden. In een andere video richt Michael zelfs een pistool op zijn kinderen, wanneer een van hen zich voordoet als een inbreker die Heather overmeestert.

Biologische moeder

Veel van de pranks zijn honderdduizenden keren bekeken en het gezin verdient ook geld aan de video’s, maar daar kwam deze week een einde aan. De grap met de inkt leidde tot zoveel ophef dat de ex van Michael, de biologische moeder van twee van de kinderen, naar de rechter stapte. Die deed onderzoek naar de zaak en besloot dat de kinderen voorlopig niet meer bij hun vader mogen blijven.

Michael en Heather zijn heel erg geschrokken van de reacties en bieden hun excuses aan. “Dit is de ergste week van ons leven en we beseffen nu dat we heel verkeerde beslissingen hebben gemaakt op het gebied van opvoeding”, zegt een zichtbaar geëmotioneerde Heather, die benadrukt dat een deel van de video’s gespeeld zijn en dat de kinderen vaak meewerkten aan de grappen.

Comments

comments