Waarom je niet altijd een oproep kunt weigeren op je iPhone scherm

Heb je wel eens gemerkt dat je soms wel en soms niet de keuze krijgt om een oproep op je iPhone scherm te weigeren? Nee, ons dus ook niet. Maar als je er op gaat letten, zul je zien dat het echt waar is. En dan willen we natuurlijk weten: waarom? Business Insider heeft het antwoord op die vraag.

Nadat een Twitter-gebruiker de vraag stelde, besloot Business Insider uit te zoeken hoe het nu kon dat je soms wel en soms niet de keuze op je scherm te zien krijgt om een oproep te weigeren.

Wel of geen iPhone gebruiker?

De schrijver van het artikel liet zijn collega hem bellen. Hij kreeg alleen de slide-optie om op te nemen. Weigeren kon niet. Het kon er natuurlijk aan liggen dat zij in zijn contacten stond en dus liet hij een andere collega, die niet in zijn contacten stond, bellen. Weer de slider. En als iemand met een andere telefoon dan een Iphone belde? Nope, nog steeds niet de keuze om te weigeren.

Mysterie opgelost

Ze gaven de moed op en keerden zich tot allesweter Google. Het bleek een regelmatig gestelde vraag te zijn, dus het antwoord was niet moeilijk te vinden: als je iPhone op lock staat, krijg je niet de optie om een oproep te weigeren. Als je bezig bent op je iPhone, en hij dus niet op lock staat, kun je de oproep wél weigeren. Best logisch eigenlijk.

Comments

comments